(06) 48 81 42 72 info@ricosreiniging.nl
Terrasreiniging
terrasreiniging in Zeeland

Terrasreiniging

Heeft u een terras dat vies is en vol groene aanslag zit? En wilt u deze verwijderen zonder te schrobben of de hogedrukreiniger te gebruiken? Rico’s Glas & Gevelreiniging is gespecialiseerd in schoonmaakdiensten voor alle soorten terrassen. Wij gebruiken een unieke borsteltechniek om uw terras te reinigen. Wij verwijderen de groene aanslag en ander vuil dat zich op uw terras heeft genesteld en maken het op een milieuvriendelijke manier sprankelend schoon. Met onze methode kunnen wij uw terrasoppervlak reinigen zonder het zodanig te beschadigen dat voegen en zandbedden hun vorm verliezen. Bovendien zult u blij zijn dat u geen last hebt van opspattend modder of vuil water!

Wanneer is de beste tijd om uw terras schoon te maken?

Dit is een veel gestelde vraag met een eenvoudig antwoord: het kan het hele jaar door. In de herfst en winter kunt u door uw terras te laten reinigen voorkomen dat u uitglijdt op een glad terras. En in de lente en zomer kunt u, door uw terras te laten reinigen, genieten van een schoon terras dat er als nieuw uitziet!

Maar de waarheid is dat sommige mensen zullen willen wachten tot na de winter (wanneer de bladeren zijn gevallen) of voor de zomer (wanneer pollen de lucht vullen). Het belangrijkste is dat u uzelf beschermt tegen mogelijke schade die kan ontstaan als u uw terrasoppervlakte niet goed schoonmaakt. Een vuil terras kan gevaarlijk zijn – vooral als niemand waarschuwingssignalen opmerkt, zoals scheuren in het oppervlak door gebrek aan onderhoud.

Professioneel uw terras laten reinigen.

Als u op zoek bent naar een professionele terrasreiniger, zult u veel bedrijven vinden die dezelfde dienst aanbieden. Het is echter belangrijk een bedrijf te kiezen dat veilige en milieuvriendelijke schoonmaakproducten gebruikt.

Vraag bij het kiezen van een terrasreiniger altijd of ze milieuvriendelijke schoonmaakproducten gebruiken. Wees op uw hoede voor terrasreiniger die volhouden dat hun producten groen zijn, maar toch schadelijke chemicaliën bevatten zoals chloorbleekmiddel en ammoniak. Dit soort producten kan op het eerste gezicht milieuvriendelijk lijken, maar kan na verloop van tijd schade toebrengen aan zowel het oppervlak van uw terras als aan het milieu in het algemeen.

Als u een terrasreiniger inhuurt, zorg er dan voor dat deze alle benodigde apparatuur bij zich heeft, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het zelf aanschaffen van iets anders dan water.

Elk terras – Elke verharding.

Met het gepatenteerde borstelsysteem van onze machines kunnen we bijna alle soorten verharde oppervlakken reinigen. De combinatie van lange en korte borstelharen maakt het mogelijk om zowel het oppervlak als het vuil tussen de voegen te reinigen.

Hoe verwijdert u groene aanslag zonder schrobben?

Rico’s Glas & Gevelreiniging is gespecialiseerd in terrasreiniging. Wij reinigen uw terras door middel van een unieke borsteltechniek. Rico’s glas & Gevelreiniging reinigt uw terras en verwijdert mos, schimmel, meeldauw, schimmelgroei en andere verontreinigingen die zich erop hebben gevestigd. Onze reinigingstechniek is ontworpen om de levensduur van uw vloerbedekking te behouden.

Bovendien blijven de voegen en het zandbed onder uw bestrating intact, heeft u geen last van opspattend vuil, is het 100% milieuvriendelijk en ziet uw terras er weer als nieuw uit!

Terras schoonmaken met soda.

Als u zich afvraagt of u uw terras moet schoonmaken met soda, dan is ons antwoord: nee. Ons advies is om dit niet te doen. Soda zorgt voor een vlotte werking, is niet duur en gemakkelijk te verkrijgen, maar u moet zich afvragen of dit de juiste oplossing is voor het verwijderen van groene aanslag. Wij zijn van mening dat u dit veel beter op een andere manier kunt doen. In principe is zuiveringszout niets anders dan een agressief schoonmaakmiddel. Soda is zeer schadelijk voor bomen, planten en gras. Terrasreiniging met Soda werkt niet op lange termijn. Het is een inspannende methode om van groene aanslag af te komen. Het werkt niet preventief.

Terras schoonmaken met Azijn.

Schoonmaken met azijn is geen goed idee. Het wordt door veel mensen gebruikt om groene aanslag goedkoop te verwijderen. Azijn is ook heel gemakkelijk te verkrijgen. Het verwijderen van groene aanslag met azijn heeft veel nadelen:

  • De onderdelen in en rond het terras – en niet te vergeten de natuur zelf – worden nadelig beïnvloed door azijn. De werking van azijn is zeer kort. De geur van Azijn is vies. Het duurt erg lang voordat de groene aanslag echt weg is.
  • U kunt in plaats daarvan zuiveringszout of zout gebruiken, of andere producten die natriumcarbonaat of kaliumcarbonaat bevatten die schimmel in uw badkamer wegnemen zonder resten achter te laten zoals bleekmiddel zou doen!

 

Terras schoonmaken met chloor.

Bovendien is chloor ook een chemische stof en letterlijk een aanslag op het milieu! Voor ons is dit een no go. Het is namelijk onvermijdelijk dat chloor in het grondwater terechtkomt en schadelijk is voor de hele natuurlijke kringloop in en rond uw terras. Zowel onder als op het aardoppervlak leven veel dieren en planten die van elkaar afhankelijk zijn. Deze flora en fauna kunnen helemaal geen chloor verdragen!

Terras schoonmaken met hogedrukreiniger.

Bij het reinigen van harde oppervlakken zoals terrassen en opritten is het belangrijk voorzichtig te zijn met het gebruik van hogedrukreinigers. Hogedrukreinigers kunnen bepaalde onderlagen van het oppervlak beschadigen, waardoor deze ruw worden. Deze ruwere textuur maakt het aantrekkelijker voor algen en mossen om zich aan uw terras of oprit te hechten, wat betekent dat u deze gebieden vaker moet schoonmaken omdat ze veel sneller vuil worden dan wanneer u geen hogedrukreiniger had gebruikt. Met een lage druk kunt u reinigen zonder het oppervlak te beschadigen en toch vuil, mossen en algen verwijderen.

Terrastegels schoonmaken met biotex.

Het gebruik van biotex om terrastegels te reinigen kan gevaarlijk zijn, omdat het de tegels en vooral houten oppervlakken erg glad maakt. Bij Rico’s Glas & Gevelreiniging staat veiligheid voorop.

  • Kans op ongelukken door gladheid: Door de gladheid van een nat terrasoppervlak kunnen mensen gemakkelijk uitglijden (zeker als ze net schoongemaakt zijn). Dit kan leiden tot ernstige verwondingen zoals kneuzingen of zelfs botbreuken!
  • Kost enorm veel tijd om te poetsen: Een regelmatig schoonmaakproces heeft minstens 2 uur per week nodig (als u wilt dat alles er perfect uitziet). Als u uw terras elke dag schoon wilt hebben, dan zal dit het grootste deel van uw weekendtijd in beslag nemen die ergens anders besteed had kunnen worden.
  • Niet milieuvriendelijk: De meeste mensen weten niet dat biotex oliederivaten of andere chemicaliën bevat die schade toebrengen aan flora en fauna als ze in rivieren/meren enzovoort terechtkomen;

Een schoon terras.

Wij reinigen uw terras met een unieke borsteltechniek die mooie resultaten oplevert. Onze techniek voor het reinigen van terrassen is veilig, omdat wij uw oppervlak of voegen niet beschadigen. Uw bestrating blijft intact en u hoeft zich geen zorgen te maken over opspattend vuil. Het is milieuvriendelijk – en bovendien ziet uw terras er weer als nieuw uit!

Duurzaam, milieuvriendelijk en 100% gegarandeerd.

Onze manier van schoonmaken is niet alleen prettig voor u als klant. Uw omgeving, medebewoners en de natuur ondervinden totaal geen hinder van onze schoonmaak. Voor een professionele reiniging van uw terras kunt u alle maanden van het jaar bij ons terecht!

Wij gebruiken duurzame en milieuvriendelijke producten op terrassen die voldoen aan internationale normen. Wij garanderen daarbij geen giftige producten te gebruiken, zodat u er zeker van kunt zijn dat het milieuveilig is nadat wij uw woning of bedrijfspand hebben bezocht.

Dankzij onze waterefficiëntie hoeft u zich geen zorgen te maken dat u te veel water verbruikt tijdens het schoonmaken – dat is ook goed voor het milieu!

Geen schade.

Het terras wordt niet beschadigd door het reinigingsproces.

In plaats daarvan wordt het gepolijst door de borstel, waardoor het zijn oorspronkelijke oppervlaktestructuur niet verliest. Ook het vuil op het terras wordt door dit proces verwijderd en geminimaliseerd.

Dit leidt tot minder aanhechting van nieuw vuil na de reiniging en dus een langduriger effect van uw terrasreiniging. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over schade aan meubilair of planten, aangezien ook deze oppervlakken tijdens de reiniging door onze professionele medewerkers worden afgedekt!

Terrasreiniging met unieke borsteltechniek.

Als u het terras wilt schoonmaken, is het belangrijk dat u rekening houdt met het soort materiaal. Hiervoor kunnen verschillende materialen worden gebruikt. Denk hierbij aan beton, tegels en hout. Rico’s Glas & Gevelreiniging gebruikt een unieke borsteltechniek om uw terras schoon en veilig te maken zonder het terras te beschadigen. En nog belangrijker, zonder gebruik te maken van schadelijke stoffen! Schoner, veiliger en milieuvriendelijker zult u het niet vinden!

 

Wilt u meer informatie?

Twijfel dan niet en bel (06) 48 81 42 72 of mail ons voor een gesprekje of voor een vrijblijvende offerte.